hits

Når livet faller i grus, hver dag.

Dette var kanskje tilsynelatende en litt trist overskrift på ett innlegg. Men realiteten er nå nettopp sånn. Det er vår 4 åring som har ett såpass alvorlig problem som videre smitter over på resten av familien. Det er så mye styr, skrål og hyl hver eneste morgen over samme problemstilling og vi finner ingen løsning. Huset blir ett totalt kaos og alle blir påvirket når 4 åringen bryter ut i ett enormt raseri hver morgen og noen ganger på kvelden. 

Du har helt sikkert skjønt hva jeg snakker om allerede. Det er selvfølgelig snakk om den jævla streken på ALLE sokker som klør...

For hva skal til for å få den sømmen ett annet sted på en sokk? Jeg har undersøkt å sett om det er noe forskjell fra voksen til barnesokk - Det er det ikke.    Jeg har prøvd store sokker, små sokker, høye og korte. Ankel, kne, ull og bomull. Alle har sømmen - alle lager ett helvetes kaos. 

Den eneste løsninga er å sette av god tid til påkledning av hver eneste sokk. Første man må gjøre er å "varme opp sokken". Dette gjør at den ikke er for trang eller vanskelig å ta på. Da ender du fort opp med å måtte ta av og på sokken ett par ganger. Deretter bruke lang tid på å justere sømmen slik at den ligger en god centimeter over neglen. Nå er det viktig med en oppvarmet sokk slik at den ikke sklir ned igjen til "irritabel posisjon". Da river bare ungen av seg sokken igjen og du må begynne på nytt. 

Dette er bare rutinene for EN sokk. Det er 2 av dem. Her kan veldig mye gå galt når du går fra den ene til den andre. Ungen vil ikke ha på seg de fordømte sokkene da hu hater sømmen over alt på jord. Det eneste hu ser etter er en sjanse til å kjenne på sømmen å rive dem av seg. Men pappa er også på vakt. Han veit at overgangen mellom sokker er ekstremt viktig. 

 Men etter mye helvete er endelig begge sokkene på. Svetten renner og 4 åringen er som vanlig fly forbanna. De andre ungene løper rundt panisk og tror pappa tar liv av søstra deres. Pappa svetter enda mer og prøver å trøste alle ungene samtidig. Prøver veldig diskre og rette fokus bort fra samtalemnet "sokker, strek og søm". Det virker! Ting roer seg. Det gjør det alltid. Litt rutinert er vi foreldre også.

Så skjer det..Hver eneste gang. 4 åringen løper ut i gangen. Roper "Ta på sko selv!" 

Så finner jeg hu i gangen. Sko på beina! 2 sokker i hånda...

"De klødde. Jeg tok dem av. Se så flink jeg var til å ta på sko!"

"Du har skoa på feil bein jenta mi"

2 kommentarer

Tja

08.05.2018 kl.16:28

https://sanse-liv.dk/soemloese-stroemper-til-boern-og-voksne-61/

https://sanse-liv.dk/smartknit-stroemper-168/smartknit-stroemper-til-boern-p791

08.05.2018 kl.21:11

Ta sokken på vranga :D

Skriv en ny kommentar

Mor og far

Mor og far

33, Oslo

Mor og far på eventyr med 4 helsprø døtre

Kategorier

Arkiv